De goedkoopste zorgverzekering – en de beste!

De goedkoopste zorgverzekering is niet per definitie voor iedereen de beste zorgverzekering. Want de behoefte aan zorg verschilt van mens tot mens. Eilander & Partners zorgt ervoor dat u een betaalbare zorgverzekering vindt die de zorg dekt die ú nodig heeft.

Wat u moet weten bij het vinden van de goedkoopste zorgverzekering

  • Een zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. De verschillen in premie voor de basisverzekering kunnen groot zijn
  • Met een aanvullende verzekering kunt u zich extra verzekeren voor zorgkosten zoals tandartsbehandelingen, fysiotherapie en alternatieve therapieën. Let op: de dekking en de premie hiervoor verschillen per verzekeraar
  • De basisverzekering en de aanvullende verzekering hoeft u niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten
  • U kunt het hele jaar door wisselen van verzekeraar voor uw aanvullende verzekeringen

Wilt u ook de goedkoopste zorgverzekering die de zorg vergoedt die u nodig heeft? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze adviseurs.

Bespaar premie door vergelijken zorgverzekeringen

Het vergelijken van zorgverzekeringen is aantrekkelijk: welke aanbieder biedt u de beste dekking tegen de beste premie? Maar hoe vindt u die ene goede verzekering in het enorme aanbod van zorgverzekeringen? Wij vergelijken dagelijks zorgverzekeringen en kunnen u snel laten zien hoe u kunt besparen op uw premie.

Besluit u om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering? Maak dan gebruik van onze gratis overstapservice!

Neem dan contact op voor een verhelderend gesprek op ons kantoor in Apeldoorn.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Als ik in het buitenland ga studeren, ben ik dan nog verzekerd voor de zorgverzekering?

Gaat u studeren in het buitenland en bent u jonger dan 30 jaar, dan blijft uw Nederlandse zorgverzekering geldig. Gaat u daarnaast ook werken of heeft u een betaalde stage, dan gelden er andere regels. Alles over wonen, werken en studeren in het buitenland en uw zorgverzekering vindt u op een speciale site van de Rijksoverheid.

Hoe hoog is het eigen risico in mijn zorgverzekering?

Als u 18 jaar of ouder bent, betaalt u het eerste deel van de zorg die u krijgt zelf. In 2016 bedraagt dit eigen risico 385 euro. Bij sommige verzekeraars kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen. U krijgt dan korting op uw maandelijkse premie.

Overigens valt niet alle zorg onder het verplichte eigen risico. U betaalt geen eigen risico voor:

- huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost);
- verloskundige zorg en kraamzorg;
- zorg voor chronische aandoeningen (diabetes mellitus type 2, COPD en CVR);
- reiskosten en nacontroles bij orgaandonatie;
- wijkverpleging (vanaf 2015).

Is mijn zorgverzekering nog wel up-to-date?

Er verdwijnen in 2015 geen behandelingen of hulpmiddelen uit het basispakket. Toch is het goed om jaarlijks te controleren of uw huidige zorgverzekering nog wel bij u past. Uw gezondheid en uw wensen ten aanzien van uw verzekering kunnen veranderen, en ook de dekking van uw aanvullende verzekering kan wijzigen in de loop der tijd. Wij bekijken graag samen met u wat op dit moment voor u de beste en voordeligste zorgverzekering is.

Kan ik gemaakte zorgkosten aftrekken van de belasting?

Als u zorgkosten hebt, mag u bepaalde kosten aftrekken. Welke kosten aftrekbaar zijn en onder welke voorwaarden kunt u het beste nagaan op de site van de Belastingdienst.

Krijg ik tandartskosten vergoed?

De basisverzekering vergoedt een beperkt aantal tandheelkundige behandelingen, zoals chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. Ook bijzondere tandheelkundige zorg wordt vergoed als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is. Hieronder vallen bijvoorbeeld orthodontie en implantaten. Met een aanvullende tandartsverzekering kunt u ook andere kosten vergoed krijgen. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Moet ik mijn basisverzekering en aanvullende verzekeringen bij dezelfde zorgverzekeraar afsluiten?

Nee, dat hoeft niet. Aanvullende verzekeringen mogen niet worden gekoppeld aan basisverzekeringen. Hierdoor kunt u een basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar nemen en de aanvullende verzekering bij uw huidige zorgverzekeraar behouden. Andersom kunt u ook uw aanvullende zorgverzekering afsluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij zonder gevolgen voor uw basisverzekering.

Wat houdt de ‘budgetpolis’ in?

Vanaf 2016 mogen zorgverzekeraars een polis aanbieden waarin ze alleen behandelingen hoeven te vergoeden door bijvoorbeeld medisch specialisten of psychologen met wie ze een contract hebben. Dat kan betekenen dat u verder moet reizen voor een medische behandeling. Door deze beperking is deze ‘budgetpolis’ aanzienlijk goedkoper dan de huidige zorgverzekeringen. Deze lagere premie heeft ook een keerzijde: wilt u een behandeling ondergaan door een zorgverlener met wie uw verzekeraar geen contract heeft, dan moet u een fors deel van de rekening zelf betalen. Dat betekent dat u geld achter de hand zult moeten houden voor het geval dat u te maken krijgt met hoge zorgkosten. Overweegt u een budgetpolis af te sluiten? Neem dan eerst contact met ons op zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Zijn zorgverzekeraars verplicht om mij te accepteren?

Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Voor aanvullende verzekeringen ligt dat anders: zorgverzekeraars zijn niet verplicht om u te accepteren voor aanvullende verzekeringen. Wilt u een andere aanvullende verzekering, sluit dan eerst de nieuwe af voordat u de oude opzegt.