Bekijk video
Zo zoeken wij de hypotheek die bij u past

Goed hypotheekadvies

U gaat een huis kopen. Dan heeft u waarschijnlijk een hypothecaire lening nodig. Maar weet u welke hypotheekvorm voor u het meest ideaal is, hoe u uw maandlasten laag kunt houden en hoe u optimaal gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek? Met hypotheekadvies van Eilander & Partners weet u wat er te kiezen valt. Duidelijk en overzichtelijk.

Met ons hypotheekadvies naar de beste hypotheek

Ons hypotheekadvies is meer dan alleen een prijsvergelijking. We analyseren grondig uw situatie en bekijken vervolgens welke hypotheek daarbij past, qua prijs én voorwaarden. Met Eilander & Partners staat u er nooit alleen voor: wij begeleiden u van de eerste oriëntatie tot uw aanvraag bij de hypotheekaanbieder.

Met hypotheekadvies van Eilander & Partners weet u precies:

  • Welke hypotheek het beste bij u past
  • Wat uw maandlasten zullen zijn
  • Welke hypotheekvorm voor u het meest ideaal is
  • Hoe u de risico’s rond uw hypotheek kunt afdekken
  • Bij welke hypotheekaanbieders u het beste terecht kunt
  • Of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheekgarantie of een starterslening

 

Het oversluiten van uw hypotheek kan een behoorlijke besparing opleveren

Hypotheekadvies is ook interessant op het moment dat u uw hypotheek wilt oversluiten, bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode afloopt. Omdat de hypotheekrente relatief laag is, kan overstappen naar een andere hypotheekaanbieder aantrekkelijk zijn. Met ons hypotheekadvies weet u waar de kansen liggen en hoe u kunt besparen op uw maandlasten.

Hypotheekadvies in Apeldoorn

Ons hypotheekadvies is geheel onafhankelijk. Maak het uzelf gemakkelijk en profiteer van onze ruime ervaring en veel deskundigheid! Bel 055 – 578 66 33 of bezoek ons kantoor in Apeldoorn.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat is rentemiddeling?

Met rentemiddeling kunt u uw hypotheekrente verlagen: betaalt u nu 6% rente en is de huidige rente 3%, dan betaalt u na rentemiddeling 4,5%. Dat betekent wel dat uw hypotheek ‘opengebroken’ moet worden omdat uw rentevaste periode nog loopt. Een groot aantal banken brengt hierbij een boeterente in rekening, waardoor u een deel van uw voordeel van de rentemiddeling weer verliest. Betaalt u momenteel een hoge hypotheekrente? Laat ons dan berekenen of rentemiddeling voor u voordelig is.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie?

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt extra zekerheid. U krijgt vaak een lagere rente en mocht u uw hypotheeklasten niet meer kunnen brengen, dan biedt NHG hiervoor een vangnet. Sinds 1 juli 2015 is de maximale grens voor een nieuwe hypotheek met NHG € 245.000. Dit is inclusief bijkomende kosten. Vanwege de 6% bijkomende kosten mag de koopsom nu nog maximaal € 231.132 zijn. Om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle voorwaarden voldoen die NHG opgesteld heeft. Wij toetsen graag voor u of u aan deze voorwaarden voldoet.

Wel of geen woonlastenverzekering?

Als u uw woning tijdelijk verhuurt, valt deze voor de Belastingdienst niet meer in box 1 (inkomen uit werk en eigen woning), maar in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Dat betekent dat er vanaf dat moment geen aftrek van de hypotheekrente meer mogelijk is. Als de woning uit de verhuur komt en weer leeg komt te staan (of u gaat er zelf weer wonen), kunt u opnieuw de hypotheekrente aftrekken. Verhuurt u een woning die te koop staat? Dan heeft u weer recht op renteaftrek zodra de tijdelijke verhuur stopt. U moet de woning dan wel leeg te koop hebben staan. U mag dit doen gedurende maximaal 3 jaar na het kalenderjaar waarin u de woning hebt verlaten.

Een restschuld, heb ik dat?

De laatste jaren zijn de huizenprijzen in Nederland flink gedaald. Dit betekent dat een hypotheek hoger kan zijn dan de huidige marktwaarde van uw woning. Uw huis staat dan ‘onder water’ en bij verkoop ontstaat er een restschuld. Dat kan vervelende gevolgen hebben voor uw financiële situatie. De site www.huisonderwater.eu biedt hulp bij het in kaart brengen van uw situatie, zodat u kunt bepalen of het noodzakelijk is om actie te ondernemen. U krijgt vindt hier allerhande informatie en tips over organisaties waar u terecht kunt voor hulp of advies.

Als ik mijn woning tijdelijk verhuur, kan ik dan gebruik blijven maken van de hypotheekrenteaftrek?

Met een woonlastenbeschermer of woonlastenverzekering kunt u de betaling van uw hypotheeklasten veiligstellen, als uw inkomen daalt (of zelfs wegvalt) door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit kan heel nuttig zijn. Toch is het goed om te bezien of de woonlastenverzekering ook in uw geval daadwerkelijk de gewenste zekerheid geeft. Zo vallen arbeidscontracten voor bepaalde tijd bij sommige polissen niet onder de dekking. Bent u zelfstandige? Ook dan is oplettendheid geboden: een aantal polissen kent een lange wachttijd tot het moment van uitkering. Wilt u een woonlastenverzekering die doet wat u verwacht, neem dan eerst contact op met ons kantoor.

Welke gevolgen heeft ontslag voor mijn hypotheek?

Als u uw baan verliest of als u een nieuwe baan krijgt waarbij u minder gaat verdienen, dan kan het gebeuren dat u de hypotheeklasten niet meer op kunt brengen. Een woonlastenverzekering kan dan uitkomst bieden: met de uitkering van deze verzekering kunt u gedurende een bepaalde periode (een deel van) uw hypotheeklasten betalen. Wellicht heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek ook een woonlastenverzekering afgesloten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Is het verstandig om (een deel van) mijn hypotheek af te lossen met mijn spaargeld?

Stel dat u voldoende buffer heeft opgebouwd voor onvoorziene zaken. Dan kan het voordelig zijn om het extra spaargeld dat u bovenop die buffer heeft, te gebruiken voor aflossing van uw hypotheek. Zeker als de rente die u ontvangt op uw spaartegoed laag is en u een vermogensrendementsheffing van 1,2% moet betalen. In dat geval kan aflossen inderdaad lucratief zijn, omdat u al gauw meer kwijt bent aan uw hypotheekrente dan dat uw spaargeld u oplevert. Bekijk of ook u hier uw voordeel mee kunt doen en neem contact op met ons kantoor.

Mijn rentevaste periode loopt af. Wat moet ik doen?

De rente van uw hypotheek staat meestal voor een bepaalde periode vast: één jaar, vijf, tien of zelfs twintig jaar. Als deze periode afloopt, krijgt u hierover bericht. Vervolgens gaat u met uw hypotheekverstrekker nieuwe afspraken maken omtrent de hoogte van de rente en de periode waarvoor u deze rente vast wilt zetten. Wij helpen u hierbij. Vaak is dit ook het uitgelezen moment om uw gehele hypotheek door te lichten.