De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken betekent kijken naar prijs én naar polisvoorwaarden. Is er een eigen risico? Welke waarde van de auto hanteert de verzekeraar? Vragen die belangrijk zijn bij het vergelijken van autoverzekeringen. Meer dan 100 aanbieders staan klaar om u van dienst te zijn met hun motor- of autoverzekering. Bij Eilander & Partners krijgt u een eerlijke vergelijking van autoverzekeringen én uitstekende service!

All-risk of WA autoverzekering?

Wat voor u de beste autoverzekering is, hangt onder andere af van de leeftijd en waarde van uw auto: is uw auto het nog waard om all-risk verzekerd te worden? De premie van een all-risk autoverzekering is immers hoger dan die van een WA-verzekering. Als u de kosten van eventuele schade zelf kunt dragen, dan is een WA-autoverzekering wellicht voldoende. Twijfelt u? Bel 055 – 578 66 33 voor een afspraak. Dan berekenen wij voor u de optimale dekking van uw autoverzekering.

Dáárom een autoverzekering via Eilander & Partners

  • Optimale dekking: WA, beperkte casco of all-risk
  • Laagste premie, gelet op eigen risico, voorwaarden én service
  • Gunstige no-claimkorting
  • Goede service bij schade
  • Uitstekende polisvoorwaarden
  • Tweede auto voordelig verzekerd
  • Gratis opzegservice van uw oude autoverzekering

Maak een afspraak op ons kantoor in Apeldoorn. Makkelijk en altijd goed geregeld!

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wat het beste kinderzitje is voor mijn kind?

Het is heel belangrijk dat u een stoeltje kiest dat past bij de leeftijd en lengte van uw kind. Zorg daarnaast ook dat u het stoeltje op de juiste manier bevestigt en dat uw kind goed vastzit in het stoeltje. De Taskforce Kinderveiligheid heeft een handig instructiefilmpje gemaakt waarin u stap voor stap ziet hoe u uw kind het veiligst kunt vervoeren.

Ik heb tijdelijk geen auto - en dus geen autoverzekering meer. Kan ik mijn schadevrije jaren behouden?

Als u uw autoverzekering beëindigt, blijven uw schadevrije jaren nog 1 jaar geldig. Bij sommige verzekeraars blijven uw opgebouwde schadevrije jaren zelfs tot 3 jaar geldig. Dit kan u bij hervatting van uw autoverzekering een flinke korting op uw premie opleveren!

Is het gebruik van winterbanden verplicht?

In Nederland geldt vooralsnog geen verplichting, maar in veel andere Europese landen wel. Rijdt u zonder winterbanden als dit wel verplicht is, dan riskeert u niet alleen een verkeersboete, maar heeft dat ook serieuze gevolgen voor uw aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Zorg daarom dat u de regels kent voordat u met de auto naar het buitenland gaat. Een handig overzicht hiervan per land vindt u op de website van de ANWB.

Kan ik mijn schadevrije jaren van mijn bromfietsverzekering meenemen naar een autoverzekering?

Ja, bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om de schadevrije jaren van uw bromfietsverzekering mee te nemen bij het sluiten van een autoverzekering. Dat levert al snel extra korting op uw premie op. Wilt u weten of dat ook bij uw maatschappij het geval is? Neem dan contact met ons op.

Klopt het dat ik na een ongeluk mogelijk minder uitgekeerd krijg als ik geen gordel om had?

Ja, dat kan zeker gebeuren. Overkomt u een ongeluk met letsel en droeg u op het moment van het ongeluk geen gordel, dan kunt u mogelijk een korting tegemoet zien op de schadevergoeding van de WA-verzekeraar van de tegenpartij. Draag dus altijd uw autogordel, niet in de laatste plaats vanwege uw eigen veiligheid!

Wanneer is een auto total loss?

Een auto kan ‘technisch total loss’ zijn als het technisch niet meer mogelijk is om de auto te repareren. Denk hierbij aan ernstige brandschade. In de meeste gevallen is er echter sprake van ‘economisch total loss’. Dat wil zeggen dat de kosten van de reparatie van de auto te hoog zijn in vergelijking met de waarde van de auto.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering het beste aanpassen van all-risk naar WA?

Na 6 tot 10 jaar is de dagwaarde van uw auto meestal zodanig gedaald, dat u met een WA+ of all-risk verzekering mogelijk oververzekerd bent. Overstappen van een all-risk autoverzekering naar WA, kan dan een goede beslissing zijn. Het is wel goed om u te realiseren dat u bij grote schade (of zelfs verlies van uw auto) die niet verhaald kan worden op een ander, zelf voor de kosten opdraait bij een WA-verzekering.

Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Neem contact op met ons kantoor in Apeldoorn en bel 055 - 578 66 33.

Wat is de bonus-malusregeling?

Veel verzekeraars hebben een eigen bonus-malusregeling, ook wel bekend als no-claimkorting. Rijdt u schadevrij, dan wordt u beloond met een lagere premie. Als u schade hebt, dan kan het zijn dat u het volgende jaar meer premie betaalt.

Bij sommige maatschappijen kunt u uw bonus-malusregeling beschermen met een bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor valt u bij schade niet direct terug in de opgebouwde korting.