Recreatieverzekering

Maak maatwerk van uw reisverzekering

Een reisverzekering kan dekking bevatten op veel gebieden: medische zorg, bagage, rechtsbijstand, vervangend vervoer, etc. Maar wat heeft u daarvan daadwerkelijk nodig? Eilander & Partners kijkt naar het soort reis dat u gaat maken en naar de bestemming. Vervolgens kiezen we samen de beste reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Altijd met de juiste dekking, zodat u nooit teveel betaalt.

Betaal niet teveel voor uw reisverzekering

Als u een reisverzekering afsluit via uw reisorganisatie bent u in veel gevallen duurder uit. Soms betaalt u wel bijna twee keer zoveel! Kom daarom eerst bij ons langs voordat u een reisverzekering afsluit. Dan krijgt u meteen:

  • Betaalbare premie
  • Geen onnodige dekking (controle overlap met andere verzekeringen)
  • Verzekering die past bij uw reis
  • Gratis opzegservice oude verzekering
  • Uitstekende schade-afhandeling

Betaal niet teveel premie. Bel 055 – 578 66 33 en vraag ons om advies voordat u een reisverzekering kiest.

Reisverzekeringen en meer!

Naast een kortlopende of doorlopende reisverzekering, kunt u bij Eilander & Partners ook terecht voor uw:

  • Kortlopende annuleringsverzekering
  • Doorlopende annuleringsverzekering
  • Caravan- of camperverzekering
  • En nog veel meer recreatieve verzekeringen

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Biedt een annuleringsverzekering alleen dekking bij overlijden of ernstige ziekte?

Nee, er is vaak ook dekking als er sprake is van het plotseling werkloos worden, het kopen van een huis of een van belang zijnde schade die verzekerde lijdt.

Biedt een 'standaard' reisverzekering dekking voor elk type vakantie?

Nee, niet alle activiteiten zijn standaard gedekt onder een reisverzekering. Als er sprake is van een actieve vakantie (bergbeklimmen, diepzeeduiken etc.), dan is er voor die risico’s vaak een aanvullende dekking nodig.

Heb ik een aparte wintersportdekking nodig bij mijn reisverzekering?

Wintersportdekking is bij veel reisverzekeringen niet standaard inbegrepen. U moet dit dus bewust apart verzekeren! een Let ook goed op de vergoeding van medische kosten bij een wintersportvakantie. Uw zorgverzekering zal niet alle zorg in het buitenland vergoeden. Dat betekent dat u voor hoge kosten kunt komen te staan, mocht u in het ziekenhuis terecht komen. Gaat u dit seizoen op wintersport? Neem dan voor vertrek contact met ons op. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd op reis gaat.

Heb ik voor de pleziervaartuigenverzekering een vaarbewijs nodig?

Dat hangt af van het soort boot dat u heeft. Het vaarbewijs is verplicht als uw waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot vol gas harder kan dan 20 km/uur. Het vaarbewijs is ook verplicht als uw pleziervaartuig een lengte heeft van 15 meter of meer. De verzekering betaalt bij ongelukken met deze vaartuigen alleen uit als u een vaarbewijs heeft!

Is een negatief reisadvies gedekt op mijn annuleringsverzekering?

Wilt u een reis annuleren omdat voor uw bestemming een negatief reisadvies geldt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is dat niet vanzelfsprekend gedekt op uw annuleringsverzekering. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is namelijk alleen een advies. De calamiteitencommissie (onderdeel van het Calamiteitenfonds) bepaalt of een calamiteit kan worden aangemerkt als een uitkeringsvatbare situatie – en daarmee of de annuleringskosten van een reis verhaald kunnen worden. De Calamiteitencommissie betrekt de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wel bij haar overwegingen. Op de site www.minbuza.nl kunt u lezen of uw bestemming een negatief reisadvies heeft.

Is een pleziervaartuigverzekering overal geldig?

Nee, de verzekering geldt alleen binnen het van tevoren overeengekomen dekkingsgebied. Het standaard dekkingsgebied omvat meestal de Benelux met Duitsland en kan (tegen een extra premie) worden uitgebreid tot het Groot Vierkant (grofweg Europa beperkt) of het Super Groot Vierkant (grofweg Europa uitgebreid).

Stel dat mijn reisgenoot onze reis moet annuleren, kan ik mijn annulering dan verhalen op mijn eigen verzekering?

In de meeste gevallen kan dat. Als uw reisgenoot een onder diens annuleringsvoorwaarden gedekte gebeurtenis overkomt, dan bent u meestal verzekerd van annulering. Gaat u samen op reis, laat ons dan de voorwaarden van uw annuleringsverzekering controleren. Dan weet u zeker of, en onder welke voorwaarden, u verzekerd bent.

Valt reisbagage ook onder de meeverzekerde inboedel op een caravanverzekering?

Nee, reisbagage is meestal uitdrukkelijk van de dekking van een caravanverzekering uitgesloten. Een goede reisverzekering met dekking voor reisbagage blijft dus belangrijk.