Opstalverzekering

Een opstalverzekering biedt dekking tegen schade aan uw woonhuis. Naast het woonhuis zelf zijn ook bijgebouwen, schuren, schuttingen e.d. meeverzekerd.

De woonhuis is op basis van herbouwwaarde verzekerd tegen schade ontstaan door een groot aantal gevaren zoals brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.

Bij hypotheken verplicht

De opstalverzekering is bedoeld voor particuliere woningen. Vaak is de verzekering zelfs verplicht als u een hypotheek afsluit voor je koophuis. Ook kunt u bijgebouwen, schuren, schuttingen en de tuin verzekeren. Beperkt zakelijk gebruik is vaak geen probleem. Bijvoorbeeld als u een praktijk aan huis heeft.

Verschil tussen inboedelverzekering en opstalverzekering

Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot uw woonhuis. Dit verzekert u via de opstalverzekering. Datgene wat wel verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering.

De beste inboedelverzekering en opstalverzekering met het juiste verzekerde bedrag regelt u via Eilander & Partners!

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Hoe kan het juiste te verzekeren bedrag voor een opstalverzekering worden bepaald?

Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de herbouwwaarde van het pand. Verzekeraars hanteren een herbouwwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.