Reisverzekering

Of u een stedentrip gaat maken of gaat bergbeklimmen in de Alpen, u wilt met een gerust gevoel op reis. Dat lukt het beste als u goed verzekerd bent. Als u één keer per jaar reist, kunt u een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als u vaker gaat reizen, is een doorlopende reisverzekering voor u voordeliger. Deze verzekering is het hele jaar geldig.

Kenmerken

Een reisverzekering is bij uitstek een product dat u helemaal zelf kunt samenstellen. Of het nou om een kort- of een doorlopende verzekering gaat: de meeste verzekeraars bieden een basisdekking die u kunt uitbreiden. Voorbeelden van aanvullende modules zijn: wintersport, annuleringsverzekering en dekkingsgebied (Europa of werelddekking). Bij sommige verzekeraars kunt u zelfs gedurende het hele jaar modules aan- en uitzetten, zodat u nooit te veel betaalt.

Zorgkosten

Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering ‘dubbel’ zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. Zeker als u naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In Amerika bijvoorbeeld is een ziekenhuisopname vier tot vijf keer duurder dan bij ons. Maar uw Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Dat betekent dat u veel moet bijbetalen als u medische kosten maakt in een duur ‘zorg’-land.

Contact opnemen